Gezond eten in een gerenoveerde keuken!

Je herkent het vast wel: na een drukke werkdag waar je veel energie in je werkzaamheden hebt moeten stoppen, lukt het soms niet om een goede variëteit aan gezonde maaltijden op tafel te zetten. Het eten van een gezonde avondmaaltijd is echter wel heel belangrijk om er voor te zorgen dat je goed in je vel zit. Onderstaande twee tips kunnen wellicht helpen om inspiratie op te doen om na het werk in de keuken te gaan staan!

Tip 1: gemarineerde maïskolven

Om te beginnen een gerecht dat volledig veganistisch te bereiden is. Zorg dat je wat kruiden (bijvoorbeeld een spicy kruidenmix) in huis hebt en olijfolie dat geschikt is voor warm gebruik. Maak van beide ingrediënten een soort marinade en smeer het mengsel over de maïskolven. Vervolgens kan je de maïskolven in de airfryer of oven plaatsen en is het wachten totdat het gerecht klaar is. Eventueel zou je er nog voor kunnen kiezen om een lekker sausje bij de maïskolven toe te voegen, maar ook zonder is dit gerecht erg lekker. Aan jou de keus!

Tip 2: een poké bowl

Ook anno 2023 is een poké bowl nog steeds onverminderd populair. Het grote voordeel van een poké bowl is dat deze eenvoudig klaar te maken, gezond en tegelijkertijd ook zo klaar te maken is zodat iedereen zijn of haar favoriet kan samenstellen. Liever vis dan vlees? Kies dan bijvoorbeeld voor tonijn of zalm als het hoofdingrediënt van de poké bowl. Ook qua fruit en groentes is de keuze reuze tijdens de bereiding van dit gerecht. Kies bijvoorbeeld voor maïs, avocado, mango of komkommer en maak de poké bowl af met een lekker sausje zoals sriracha mayonaise of sojasaus.

Mentale gezondheid

Het eten van een gezonde hoeveelheid voeding is erg belangrijk voor je fysieke- en mentale gezondheid. Door ongezond eten kunnen er uiteindelijk mentale klachten ontstaan waar je lange tijd last van kan hebben. Met behulp van een nieuwe keuken, die voorzien is van moderne snufjes en de laatste technologieën, word het voor jezelf ook aantrekkelijker om in de keuken te gaan staan en gerechten op tafel te zetten die je helpen om gezond te blijven.

Keuken renoveren

Het laten renoveren van je keuken biedt veel verschillende voordelen. Zo is keuken renovatie vaak goedkoper dan het aanschaffen van een volledig nieuwe keuken. Daarnaast hoeft bij een keuken renovatie niet de volledige keuken te vervangen te worden waardoor een renovatie in de meeste gevallen tijd bespaart. Hierdoor sta jij weer snel achter een modern fornuis te genieten van heerlijke gerechten! Neem bijvoorbeeld een kijkje op K14 of Keuken renoveren om inspiratie op te doen welke veranderingen je kunt gaan doorvoeren in je eigen keuken.